Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený britský recept je vzhledem ke své složité přípravě považován za spíše sváteční jídlo, ale o to víc vám bude chutnat!
|
Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený britský recept je vzhledem ke své složité přípravě považován za spíše sváteční jídlo, ale o to víc vám bude chutnat!
|
Porce
8 porcí
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
hovězí maso
400g
svíčková
žloutek
3ks
rozmíchané
houby
hrst
čerstvé nebo sušené
šunka
plátky
parmská nebo sušená
listové těsto
1 plát
sůl a pepř
na dochucení
hořčice
na potření
|
Pokyny
- Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů. Mezitím si na rozehřátém oleji necháme zatáhnout maso, které ochutíme solí a pepřem. Na pánvi necháme tak dlouho, dokud nemá zlatavě-hnědou barvu.
- Maso si vyndáme s z pánve, necháme vychladnout a potřeme hořčicí.
- Houby si dáme na prkýnko, nasekáme najemno, osolíme a opepříme a orestujeme si na pánvi s troškou másla (můžeme přidat i bylinky podle chuti).
- Na potravinovou fólii si vyskládáme plátky šunky tak, aby obsáhly celou plochu – okraje se mohou překrývat. Na šunku navrstvíme houby a navrch opečenou svíčkovou. Vše zabalíme do kompaktního balíčku a necháme odležet v ledničce 15 min.
- Mezitím si vyválíme těsto. Tvar a velikost by měl odpovídat zhruba našemu masovému balíčku. Ten umístíme do středu vyváleného plátu, okraje těsta namažeme žloutky a zabalíme. Přebytečné konce odřežeme a celý váleček ještě pomašlujeme žloutky. Pozor na vzduchové bubliny!
- Pečeme 35-40 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby je třeba nechat lehce odpočinout, alespoň 10 minut.
a pokračování prosím?? na jak dlouho by se to mělo dát ještě do trouby??
Milá Carol, děkujeme za podnět – doplnili jsme údaj do receptu 🙂