Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
|
Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
|
Porce
8 zavináčů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Připravíme si nálev – na litr vody použijeme ¼ litru octa, 30 g soli, 10 g cukru a zbytek koření a bylinek. Vše povaříme v hrnci asi 15 minut a necháme vychladnout.
- Rybí filety si nakrájíme na tenké plátky.
- Do plátku zabalíme na tenké špalíčky nakrájenou mrkev, okurku a citron.
- Propíchneme špejlí tak, aby se nám závitek nerozbalil.
- Připravíme si skleněnou nebo kameninovou nádobu a zavináče si narovnáme na dno těsně jeden vedle druhého.
- Zalijeme nálevem tak, aby byly všechny zavináče potopené.
- Necháme v ledničce marinovat 4-5 dnů.
- Podáváme s čerstvým chlebem, nebo jiným pečivem.