Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.
|
Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Filety si omyjeme a osušíme.
- Pečlivě je osolíme a opepříme.
- Uvařené brambory si nakrájíme na čtvrtinky.
- Špenát důkladně promyjeme pod vodou.
- Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na tenké plátky.
- Nakrájené brambory si na oleji usmažíme do zlatova, dáme stranou do mísy. Přidáme lžíci másla, osolíme a ozdobíme pažitkou.
- Na zbytku másla orestujeme česnek, přidáme špenát, osolíme a velmi krátce promícháme.
- Filety si opečeme na oleji z obou stran do zlatova (dohromady asi 8 minut) a podáváme teplé s opečenými brambory a špenátem.