Pangas s dušeným špenátem

Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.
Ryby bychom ideálně měli do jídelníčku zařadit 2 - 3x týdně. Ideální tip na rychlou večeři je pak bílá ryba - pangas se špenátem. Chutná výborně a je hotový opravdu raz dva.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    bílá ryba 4fileta pangas
    brambor 800g předem uvařené
    špenát 500g listový, dušený
    česnek 4stroužek
    máslo 2lžíce
    olej 2lžíce
    pažitka hrst
Pokyny
  1. Filety si omyjeme a osušíme.
  2. Pečlivě je osolíme a opepříme.
  3. Uvařené brambory si nakrájíme na čtvrtinky.
  4. Špenát důkladně promyjeme pod vodou.
  5. Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na tenké plátky.
  6. Nakrájené brambory si na oleji usmažíme do zlatova, dáme stranou do mísy. Přidáme lžíci másla, osolíme a ozdobíme pažitkou.
  7. Na zbytku másla orestujeme česnek, přidáme špenát, osolíme a velmi krátce promícháme.
  8. Filety si opečeme na oleji z obou stran do zlatova (dohromady asi 8 minut) a podáváme teplé s opečenými brambory a špenátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*