Duel pro milovníky krémových polévek

Nejen jarní období patří lahodným krémovým polévkám. Oslovily jsme naše blogerky, aby pro vás vybraly své oblíbené a odzkoušené recepty z tradičních i netradičních surovin. Dali byste si raději krém z pečeného česneku? Nebo zůstanete věrni tradiční jarně zelené hráškové polévce?

Hlasujte pro recept s krémovou polévkou, na kterou máte chuť, a dva z vás vyhrají dárky  do kuchyně, se kterými budete za hvězdu! 

Ve středu 5. 5. 2021 začíná na našem Facebooku finální bitva o výherní příspěvek. Když váš komentář zůstane poslednívyhráváte. Doba, po kterou by měl váš komentář vydržet jako poslední, začne na 5 minutách a bude se postupně zkracovat, ostatní se pokusí váš komentář přebít. Do komentářů můžete psát cokoliv, podstatné je vydržet a zůstat jako poslední!

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek

Hráškový krém

Krásně zelený jarní hráškový krém si pro vás připravila blogerka @healthy_klari. Kláře je krásných 15 let a studuje hotelnictví. Vaření se věnuje už od svých 10 let, kdy se začala motat v kuchyni a přesně před rokem si založila IG profil, aby na něj mohla sdílet zdravé, rychlé a chutné recepty.

 

Suroviny

  • 200g hrášku
  • 2 polévkové lžíce másla
  • cibule
  • zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva

Postup

  1. Na másle si osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme hrášek.
  2. Chvíli mícháme, aby hrášek získal příjemnou máslovou chuť.
  3. Zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí hrášku (cca 15 minut).
  4. Stáhneme z plotny, rozmixujeme, osolíme, opepříme a zakápneme pár kapkami citronu.
  5.  Dozdobíme chlebovými krutonky.

 

Krém z pečeného česneku

Netradiční suroviny na krémovou polévku si do svých receptů ráda vybírá blogerka, jejíž profil na Instagramu se jmenuje @kavarnamyhozivota. Jmenuje se Leona, pochází z Brna a její největší životní vášní je pečení a vaření. Má hlubokou pokoru k tradiční gastronomii, ale nebrání se i novým postupům a technologiím.

Suroviny

  • 3 paličky česneku + 2 stroužky česneku
  • 1/2 l zeleninový vývar
  • 2 dcl bílé víno
  • olivový olej
  • šalotka
  • sůl a pepř na dochucení
  • smetana nebo kokosové mléko

Postup

  1.  Rozkrojíme si 3 paličky česneku, pokapeme olivovým olejem a upečeme v troubě na 180 stupňů. Po upečení vyloupeme.
  2.  Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou šalotku a 2 syrové stroužky česneku, přidáme upečené stroužky česneku,  přidáme 2 dcl bílého vína, osolíme a opepříme a necháme projít varem.
  3. Podlejeme zeleninovým vývarem a necháme 20 min provařit.
  4.  Finálně nalijeme do mixéru a přidáme smetanu – množství záleží na nás, jak chceme polévku hustou.
  5.  Vymixujeme dohladka.
  6.  Servírujeme s chlebovou granolou a uzenými kachními prsy.

 

Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek Hlasování ukončeno, zobrazit soutěžní příspěvek