Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
|
Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
|
Porce
4–6 porcí
|
Doba přípravy
90 minut
|
Chod
|
Suroviny
Kuřecí stehna
podmáslí
900ml
strouhanka
200g
hladká mouka
150g
kuřecí stehna
8ks
sladká paprika
2lžička
mletá
cibule
2lžička
mletá sušená
pepř
1lžička
bílý mletý
tymián
1lžička
mletý sušený
česnek
1lžička
mletý sušený
oregano
1lžička
mleté sušené
pepř
1/2lžička
kajenský
|
Pokyny
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a osolíme.
- Do větší mísy vylijeme podmáslí a naložíme do něj kuře. Přikryjeme kuchyňskou folií a necháme v lednici cca 1 hodinu marinovat, můžeme nechat uležet i déle.
- Strouhanku smícháme s moukou a kořením.
- Ve směsi postupně obalujeme maso vyndané z podmáslí.
- Smažíme ve vyšší vrstvě oleje (případně můžeme dopéct v troubě).
- Salát připravíme smícháním nakrouhaného zelí, nahrubo nastrouhané mrkve, najemno nakrájené šalotky.
- Podmáslí smícháme s majonézou, šťávou z citronu a vmícháme do zeleniny.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Osmažené kuře servírujeme spolu se salátem.
TIP: Jako přílohu můžeme zvolit i jiný salát dle chuti, stejně tak jako pečené či šťouchané brambory, grilovanou zeleninu atd.