Jižanské kuře se salátem coleslaw

Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4–6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
90 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Kuřecí stehna
    podmáslí 900ml
    strouhanka 200g
    sladká paprika 2lžička mletá
    cibule 2lžička mletá sušená
    pepř 1lžička bílý mletý
    tymián 1lžička mletý sušený
    česnek 1lžička mletý sušený
    oregano 1lžička mleté sušené
    pepř 1/2lžička kajenský
Coleslaw
    bílé zelí 500g krouhané
    podmáslí 100ml
    majonéza 100g
    šalotka 2ks nakrájené najemno
    mrkev 1ks
    citrón 1/2 šťáva z poloviny citrónu
Pokyny
  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a osolíme.
  2. Do větší mísy vylijeme podmáslí a naložíme do něj kuře. Přikryjeme kuchyňskou folií a necháme v lednici cca 1 hodinu marinovat, můžeme nechat uležet i déle.
  3. Strouhanku smícháme s moukou a kořením.
  4. Ve směsi postupně obalujeme maso vyndané z podmáslí.
  5. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje (případně můžeme dopéct v troubě).
  6. Salát připravíme smícháním nakrouhaného zelí, nahrubo nastrouhané mrkve, najemno nakrájené šalotky.
  7. Podmáslí smícháme s majonézou, šťávou z citronu a vmícháme do zeleniny.
  8. Podle chuti osolíme a opepříme.
  9. Osmažené kuře servírujeme spolu se salátem.

TIP: Jako přílohu můžeme zvolit i jiný salát dle chuti, stejně tak jako pečené či šťouchané brambory, grilovanou zeleninu atd. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*