Jaro svědčí lehkým receptům, které nezatíží žaludek ani hlavu. Štika má lahodné a lehké maso a je skvělou rychlovkou k večeři nebo obědu. Zkuste si ji připravit na víně a s bylinkami, hotová lahůdka!
|
Jaro svědčí lehkým receptům, které nezatíží žaludek ani hlavu. Štika má lahodné a lehké maso a je skvělou rychlovkou k večeři nebo obědu. Zkuste si ji připravit na víně a s bylinkami, hotová lahůdka!
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Pokyny
- Filety dobře omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče a posypeme čerstvě nasekanými bylinkami, solí, kmínem a na závěr lehce pokapeme citronovou šťávou.
- Na štiku rozložíme pár tenkých plátků másla.
- Rybí maso podlijeme vínem.
- Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba třicet minut.
- Pokud si chceme vychutnat ničím nerušenou typickou rybí chuť, tak štiku nepokapávejme citronovou šťávou.
K této rybí specialitě stačí jako přílohu zvolit pouze mix syrové zeleniny. Pár rajčátek, nakrájenou okurku, rukolu, papriku a klíčky do salátu.