Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
|
Přemýšlíte, jak nahradit strouhanku při smažení zdravější variantou? Zajímavý chuťový rozměr vaším pokrmům dodají kukuřičné lupínky. Příjemně křupou a hodí se i k rybímu masu.
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
ryba
600g
filety ze štiky
cornflakes
200g
kukuřičné lupínky
bílý jogurt
300g
strouhanka
4lžíce
bylinky
čerstvě nasekaný tymián, šalvěj a petrželka
citrónová šťáva
bio
|
Pokyny
- Bílý jogurt vylijeme do misky a následně jednotlivé oloupané měsíčky česneku rozmačkáme a vmícháme do misky s bílým jogurtem.
- Citronem lehce pokapeme plátky štiky, přidáme bylinky, osolíme a vložíme do misky s jogurtem.
- Následně rybí plátky obalíme ve směsi strouhanky a lupínků.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme na něj obalenou štiku.
- Smažíme do zlatova.
Lahodnou křupavou mořskou štiku můžeme podávat jak se zeleninovou přílohou, tak i s bramborem na jakýkoliv způsob. Výborná je bramborová kaše nebo pro gurmány americké brambory.