Polévka z tlučených jater

Receptů na dobré polévky není nikdy dost. Tento pochází z ”Dělnické kuchařky” Anuše Kejřové a datuje se do roku 1923. Polévka je velmi sytá a pikantní, může tedy nahradit plnohodnotně hlavní chod. Jak na to?
Receptů na dobré polévky není nikdy dost. Tento pochází z ”Dělnické kuchařky” Anuše Kejřové a datuje se do roku 1923. Polévka je velmi sytá a pikantní, může tedy nahradit plnohodnotně hlavní chod. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    játra 300g hovězí
    květák 200g
    hrášek 100g
    kukuřice 100g vařená
    vejce 4ks
    mrkev 3ks
    petržel 1ks
    cibule 1ks
    hladká mouka 1lžíce
Pokyny
  1. Játra nakrájíme na nudličky, na másle opečeme do měkka.
  2. Necháme vychladnout a umeleme.
  3. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  4. Květák nakrájíme na malé růžičky.
  5. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a květák a lehce orestujeme.
  6. Zaprášíme hladkou moukou, přilijeme vývar a vaříme 20 minut.
  7. Poté přidáme rozemletá játra a vaříme dalších 10 minut.
  8. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, necháme uvařit, ochutíme solí a pepřem.

V původním receptu se játra rozdrtila v hmoždíři, abychom se přizpůsobili dnešní době, rozemleli jsme játra a polévku doplnili spoustou zeleniny. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*