Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
|
Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20-30 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí prsa
500g
třešně
400g
červená čočka
200g
jarní cibulka
6ks
med
2lžíce
dijonská hořčice
1lžíce
oregano
1lžíce
|
Pokyny
- Kuřecí prsa omyjeme a překrojíme na poloviny.
- Zprudka je opečeme ze všech stran na polovině oleje.
- Přeložíme do mísy, osolíme, posypeme pepřem a oreganem a mísu zakryjeme.
- Čočku krátce povaříme ve vodě, aby zůstala tuhá, scedíme a necháme ji okapat.
- V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme očištěné cibulky překrojené na čtvrtiny a zprudka je opečeme.
- Přidáme třešně, med a hořčici a opečeme.
- Přimícháme čočku, osolíme a opepříme dle chuti.
- Touto směsí naplníme polovinu pekáčku, přidáme do něj opečená prsa a vložíme na 20 – 30 minut do trouby vyhřáté na 170 °C a dopečeme do měkka.