Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
|
Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
losos
10 plátek
čerstvý
marináda
Tigers Milk marináda na Ceviche
kokosové mléko
1plechovka
maniok jedlý
usmažené křupavé proužky
olej
kapka
z peruánské byliny Achiote
sůl
krystalky soli na dochucení
jedlé květy
na dochucení
fenykl
semínka
|
Pokyny
- Očistíme si a nakrájíme lososa na plátky (podobně jako když připravujeme sashimi).
- Připravíme si marinádu na ceviche, smícháme všechny ingredience dohromady, naložíme do ní plátky ryby a necháme pořádně vychladit v ledničce.
- Nakrájíme si kořen manioku jedlého na tenké proužky a usmažíme. Pro ozdobení talíře nám stačí cca 10 proužků.
- Na talíř si vyskládáme marinované plátky ryby, zalijeme kokosovým mlékem a ozdobíme jedlými květy, maniokem a fenyklem.
Autor fotografie: four-magazine.com