Nápadů, jak zpracovat letní úrodu, není nikdy dost. Proto přináší Jakvkuchyni.cz tip, jak zužitkovat třešně. Ideálním řešením jsou lehké a šťavnaté letní koláče. Vyzkoušejte recept na koláč bez cukru, do kterého můžeme dát jakékoli jiné sezónní ovoce.
|
Nápadů, jak zpracovat letní úrodu, není nikdy dost. Proto přináší Jakvkuchyni.cz tip, jak zužitkovat třešně. Ideálním řešením jsou lehké a šťavnaté letní koláče. Vyzkoušejte recept na koláč bez cukru, do kterého můžeme dát jakékoli jiné sezónní ovoce.
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 175 °C.
- Smícháme mandlovou mouku s kokosem, kakaem a práškem do pečiva.
- Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a poté ji vlijeme do suchých ingrediencí.
- Do těsta vmícháme vejce a mléko.
- Formu vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozprostřeme.
- Na tvarohovou vrstvu smícháme mascarpone s tvarohem, přidáme vejce, žloutek a vanilkový extrakt a vymícháme do hladké směsi.
- Hladkou směs naneseme na čokoládovou vrstvu.
- Ovoce omyjeme, rozpůlíme (můžeme nechat i celé) a poskládáme na tvarohovou vrstvu.
- Zbytek čokolády nasekáme a posypeme s ní koláč.
- Koláč vložíme do trouby a pečeme 30 – 35 minut, dokud nezačne tvarohová vrstva zlátnout.
- Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
- Koláč uchováváme v lednici.
Dobrý den, do jak velké formy jste prosím koláč pekla? Děkuji Terka
Dobré ráno, Terko, 20 x 20 cm, nebo kulatá 25 cm, Krásný den, kolektiv JVK