Koprovka je tradiční recept. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře - Pavla Býčka.
|
Koprovka je tradiční recept. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře - Pavla Býčka.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 min
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli si nakrájíme na tenké proužky.
- V hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli.
- Přidáme česnek v celku, restujeme 2-3 minuty.
- Počkáme si na moment, kdy bude cibule zesklovatělá a přidáme koření - bobkový list a kuličky nového koření.
- Necháme spolu prohřát a přidáme víno a ocet a necháme úplně vyvařit.
- Vlijeme vývar a smetanu, lehce osolíme.
- Přidáme kopr nakrájený na menší kusy. Trochu kopru si necháme na zdobení.
- Omáčku dle potřeby zředíme vývarem a povaříme cca 5 min.
- Na troše másla si mezitím opečeme předvařené brambory.
- Omáčku stáhneme z plotny, přecedíme a dochutíme dle potřeby cukrem.
- Do talíře si naskládáme brambory doprostřed talíře, přidáme uvařené a přepůlené vejce.
- Přelijeme omáčkou a ozdobíme koprem.
- TIP: Vejce nechte vařit cca 6,5 minuty, bude mít krásně tekutý žloutek.