Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!
|
Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
tuňák
800gramů
vodní meloun
300gramů
cherry rajčátka
250gramů
máslo
200gramů
chřest
150gramů
zelený
pancetta
100gramů
rybí vývar
100ml
z humrů
kopr
2lžíce
čerstvý
citrónová šťáva
1lžíce
olivový olej
1lžíce
sůl
1špetka
pepř
1špetka
|
Pokyny
- Jednotlivé porce tuňáka osolíme, následně si na plátky krájíme bagetky a najemno nasekáme kopr. Důkladně očistíme chřest a nakrájíme ho na tenké plátky. Stejně tak očistěte i rajčátka, rozpulte je. V neposlední řadě si připravte vodní meloun tak, že od něj oddělíte slupku a dužinu nakrájíte na menší kousky.
- Na osolené porce tuňáka naskládejte lístky bazalky, plátky bagety a takto připraveného tuňáka zabalte do plátku kvalitní slaniny.
- Základ omáčky tvoří vývar z korýšů, jehož obsah se v hrnci značně sníží. Po prudkém ohřevu snižte přívod tepla a za stálého míchání k vývaru přidávejte kousky másla pokojové teploty. Ke konci přimíchejte nasekaný kopr a celou směs dochuťte solí s pepřem.
- Chřest si pro lepší chuť osmahněte na másle a zakápněte ho citronovou šťávou.
- Pokrájená rajčátka s melounem orestujte na olivovém oleji, opět osolte, opepřete a přidejte bazalku.
- Na závěr z obou stran osmahněte kousky tuňáka, a to cca 2 minuty z každé strany.