Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.czse zbytky pečené kačeny. Jak na to?
|
Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.czse zbytky pečené kačeny. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
24 hodin
|
Chod
|
Pokyny
- Hrách přebereme, propláchneme a namočíme 24 hodin před přípravou šouletu. Poté uvaříme doměkka, vaříme cca 1 hodinu.
- Kroupy namočíme 60 minut před přípravou pokrmu. Poté vaříme doměkka zhruba 30 minut.
- Vodu z luštěnin slijeme a promícháme je dohromady.
- Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek.
- Sádlo rozpustíme a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kousky nakrájené zbytky kachny.
- Takto připravenou kačenu přimícháme k luštěninám
- Pekáč vymažeme sádlem a přesuneme do něj směs.
- Zapečeme 30 – 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
TIP: Maso můžeme nakrájet na kostičky a se směsí promíchat, nebo jej poklást do pekáčku na směs.