Kuskus patří k velmi oblíbeným potravinám a jeho použití je všestranné. Vyzkoušejte jej na marocký způsob. Exotickou chuť mu dodá kombinace koření, smažená cibulka na másle, čočka a meruňky macerované v pomerančové šťávě. Jak na to?
|
Kuskus patří k velmi oblíbeným potravinám a jeho použití je všestranné. Vyzkoušejte jej na marocký způsob. Exotickou chuť mu dodá kombinace koření, smažená cibulka na másle, čočka a meruňky macerované v pomerančové šťávě. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Pokyny
- Sušené meruňky nakrájíme na kousky, naložíme do šťávy z pomeranče a necháme nabobtnat. Poté nakrájíme na menší kousky.
- Kuskus připravíme dle návodu (na 1 díl kuskusu použijeme 1,5 dílu vroucí vody, přiklopíme a necháme 5-10 minut odstát).
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pozvolna restujeme dozlatova.
- Přidáme koření a necháme rozvonět.
- Následně přidáme sterilovanou čočku (bez tekutiny) a prohřejeme.
- Cibulovou směs a nakrájené meruňky vmícháme do hotového kuskusu.
- Vše promícháme a podle chutí osolíme a opepříme.