Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
|
Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
|
Suroviny
hladká mouka
400gramů
máslo
250gramů
pokojové teploty
moučkový cukr
180gramů
vejce
1ks
žloutek
1ks
karamelový krém
ks
ze slaného karamelu
|
Pokyny
- Připravíme si ingredience.
- Do mísy robotu nakrájíme změklé máslo, prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, vejce a žloutek.
- Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme vychladit minimálně na 2 hodiny.
- Těsto si rozdělíme na několik menších dílů a na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 2-3 mm.
- Z těsta vykrajujeme tvary. Dáme péct na 8 – 10 min do předehřáté trouby na 170 C.
- Poté tvary slepujeme krémem ze slaného karamelu. Nakonec můžeme sušenky poprášit moučkovým cukrem.