Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to.
|
Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to.
|
Suroviny
růžičková kapusta
300g
anglická slanina
150g
česnek
3stroužky
olej
nebo sádlo
rozmarýn
petrželku, tymián a další bylinky dle chuti
|
Pokyny
- Kapustičky důkladně očistíme a omyjeme.
- Vložíme je do vroucí vody a povaříme přibližně 3 minuty.
- Poté kapustičky rychle ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.
- Stroužky česneku si mezitím nakrájíme nadrobno.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
- Veškeré ingredience dáme do pánve, přidáme sůl, pepř, bylinky a opečeme dozlatova.
- Tip Jakvkuchyni.cz: Pokud preferujeme vegetariánskou verzi, můžeme namísto anglické slaniny použít uzené tofu.
Při vaření ze zeleniny určitě vyprodukujeme biologicky rozložitelný odpad, ať už se jedná o uschlé části rostlin, odřezky apod. Bioodpad tvoří průměrně čtvrtinu objemu našich popelnic se směsným odpadem. Takový odpad většinou putuje na skládku bez možnosti dalšího využití a to je velká škoda! Vytříděný bioodpad můžeme použít ke krmení zvířat, využít k výrobě kompostu, nebo energií, které pak můžeme využít třeba k výrobě tepla.