Křupavé zelí s jablky, mrkví a rozinkami

Pojďme si podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit křupavý salát s jablkem, mrkví a rozinkami, který je plný vitamínů.  
Pojďme si podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit křupavý salát s jablkem, mrkví a rozinkami, který je plný vitamínů.  
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    zelí 150g bílé
    zelí 150g červené
    jablko 2ks
    mrkev 1ks
    řepa ½ks červená
    rozinky 1hrst
    citrony šťáva
    cukr 1lžička třtinový
Pokyny
  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
  2. V míse ho posypeme trochou cukru a prohněteme v rukou, aby pustilo šťávu.
  3. Jablka a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
  4. Červenou řepu nakrájíme na tenké nudličky, podobně jako zelí.
  5. Vše smícháme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme rozinky, cukr nebo med dle chuti.
  6. Tento jednoduchý recept připravíme během 10 minut. Pochutnejme si na něm ke svačině, dodá nám spoustu energie a vitamínů. Kromě toho, že si skvěle pochutnáme, podpoříme naši imunitu.

Při zpracování zelí nám zbydou košťály, nebo odkrojky listů. Kam s nimi? Do odpadkového koše rozhodně ne. Máme spoustu jiných možností.
Vhodné odřezky a zbytky můžeme zamrazit a použít později třeba do vývaru. Košťály nastrouhané najemno můžeme smíchat s těstem na karbanátky. Rozmixované zelí se hodí do polévky.
Biologicky rozložitelné zbytky zelí, které nevyužijeme, bychom se měli snažit využít na kompostu, nebo vytřídit do sběrných nádob na bioodpad. Snižujeme tak množství odpadu, který skončí na skládkách a naopak jej můžeme materiálově efektivně zpracovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*