Pojďme si podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit křupavý salát s jablkem, mrkví a rozinkami, který je plný vitamínů.
|
Pojďme si podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit křupavý salát s jablkem, mrkví a rozinkami, který je plný vitamínů.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
- V míse ho posypeme trochou cukru a prohněteme v rukou, aby pustilo šťávu.
- Jablka a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle.
- Červenou řepu nakrájíme na tenké nudličky, podobně jako zelí.
- Vše smícháme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme rozinky, cukr nebo med dle chuti.
- Tento jednoduchý recept připravíme během 10 minut. Pochutnejme si na něm ke svačině, dodá nám spoustu energie a vitamínů. Kromě toho, že si skvěle pochutnáme, podpoříme naši imunitu.
Při zpracování zelí nám zbydou košťály, nebo odkrojky listů. Kam s nimi? Do odpadkového koše rozhodně ne. Máme spoustu jiných možností.
Vhodné odřezky a zbytky můžeme zamrazit a použít později třeba do vývaru. Košťály nastrouhané najemno můžeme smíchat s těstem na karbanátky. Rozmixované zelí se hodí do polévky.
Biologicky rozložitelné zbytky zelí, které nevyužijeme, bychom se měli snažit využít na kompostu, nebo vytřídit do sběrných nádob na bioodpad. Snižujeme tak množství odpadu, který skončí na skládkách a naopak jej můžeme materiálově efektivně zpracovat.