Noky se špenátem a smetanou

Těstoviny se špenátem chutnají báječně! Připravte si je podle receptu Jakvkuchyni.cz zjemněné smetanou a parmezánem s příchutí česneku!
Těstoviny se špenátem chutnají báječně! Připravte si je podle receptu Jakvkuchyni.cz zjemněné smetanou a parmezánem s příchutí česneku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    gnocchi na 4 porce
    špenát 300g mražený listový
    smetana 150 ml na vaření
    máslo 3lžíce
    česnek 4 – 5 stroužků
    parmezán 2lžíce strouhaný
Pokyny
  1. Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.
  2. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a opečeme na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.
  3. Přidáme 300 g mraženého listového špenátu a necháme povolit.
  4. Zalijeme asi 150 ml smetany na vaření a důkladně promícháme.
  5. Necháme trochu zhoustnout, následně dosolíme, přimícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu a na závěr jen spojíme s noky.
  6. TIP: můžeme dochutit bylinkami, ideálně pažitkou či oreganem.

Pokud je smetana v plastovém kelímku, můžeme ho po vyprázdnění vytřídit do kontejneru na plast. Kelímky není třeba vymývat, hliníkové víčko můžeme vytřídit do kontejneru na kovy (ideálně víčka třídíme ve větším množství ve formě kuličky). Pokud je smetana v krabičce, jedná se o nápojový karton, ten patří do oranžových kontejnerů. Někde se mohou třídit společně s jiným druhem odpadu, proto se vždy řiďte samolepkami na kontejnerech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*