Křupavý a šťavnatý domácí hamburger

Také vás čas od času přepadne neskutečná chuť na šťavnatý burger? Pokud nyní souhlasně přikyvujete, vyzkoušejte si připravit křupavý a šťavnatý hamburger podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Také vás čas od času přepadne neskutečná chuť na šťavnatý burger? Pokud nyní souhlasně přikyvujete, vyzkoušejte si připravit křupavý a šťavnatý hamburger podle receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 500g mleté, hovězí
    omáčka 5kapek sójová
    houska 5ks na hamburger
    sýr 5plátků
    cibule 1ks nasekaná najemno
    česnek 1ks utřený
    sůl 1lžička
    pepř 1/2lžičky mletý, černý
    rajčata nakrájená na plátky
    cibule nakrájená na kolečka
    salát čerstvý
    kečup majonéza, hořčice nebo jiné dochucovadlo
Pokyny
  1. V míse smícháme maso, cibuli, česnek, sůl, pepř a sójovou omáčku. 
  2. Z masové směsi vytvoříme 5 placiček.
  3. Vzniklé bochánky grilujeme na rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany. 
  4. V posledních 2 minutách na grilu zlehka opečeme také housky. 
  5. Do housek vložíme zbylé ingredience a podáváme. 

Burgery nejlépe chutnají s domácími hranolkami. Nachystat můžeme také hranolky z batátů. Jakvkuchyni.cz přeje dobrou chuť!

Plastový obal od masa, ať už fólii nebo polystyrenové tácky, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Stačí je předtím vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím. Rostlinné části - jako slupky od cibule, odřezky zeleniny apod. patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*