Jednoduché, rychlé a syté ragú, které potěší chuťové pohárky zapřisáhlých masožravců! Čočka, kurkuma, zázvor a další orientální chutě chutnají skvěle v kombinaci s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.
|
Jednoduché, rychlé a syté ragú, které potěší chuťové pohárky zapřisáhlých masožravců! Čočka, kurkuma, zázvor a další orientální chutě chutnají skvěle v kombinaci s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
lilek
250g
cuketa
250g
rajčata
250g
cherry
rajčatový protlaku
140g
čočka
120g
červená
česnek
2stroužky
kurkuma
2lžičky
zázvor
2lžičky
římský kmín
1,5lžičky
cibule
1ks
koriandr
čerstvý
sladká paprika
1lžička
nebo chilli
|
Pokyny
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Po chvíli přidáme římský kmín a necháme rozvonět.
- Přisypeme na kostičky nakrájenou cuketu a lilek a dál společně smažíme.
- Po cca 3 minutách přidáme rajčata a zbývající koření (kurkumu, zázvor a na špičku nože chilli nebo sladkou papriku).
- Červenou čočku propláchneme a přidáme do základu ragú.
- Podlijeme trochu vodou a dochutíme rajským protlakem, solí a pepřem.
- Ragú přivedeme k varu, ztlumíme plamen a pozvolna vaříme asi 10 minut, aby byla čočka měkká.
- Průběžně mícháme a dle potřeby lehce podléváme vodou.
- Na závěr ozdobíme nasekaným koriandrem a servírujeme s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.