Vyzkoušejte si výbornou chuťovou kombinaci hovězího masa na česneku, se špenátem a bramborovými plackami. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
|
Vyzkoušejte si výbornou chuťovou kombinaci hovězího masa na česneku, se špenátem a bramborovými plackami. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
16 kusů placiček
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Hovězí karabáček
|
Pokyny
Hovězí karabáček
- Nejprve začneme přípravou masa, které nakrájíme na větší kostky. Nakrájené maso přendáme ho do mísy, osolíme, opepříme, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a zamícháme.
- V hlubší pánvi, použitelné v troubě, rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka osmažíme a dáme ho bokem.
- Ve zbylém výpeku krátce osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájenou cibuli a zbývající česnek, který si také nakrájíme na plátky.
- Nakonec k nim vrátíme maso, které podlijeme hovězím vývarem nebo vodou tak, aby bylo z větší části ponořené.
- Pánev dáme do trouby, zakryjeme alobalem a dusíme cca 1 - 1,5 hodiny (dokud nebude maso měkké) při teplotě okolo 200°C.
- Občas maso zkontrolujeme, promícháme a případně podlijeme vodou/vývarem.
- Na posledních 30 minut alobal sundáme a maso dopečeme bez něj.
Bramborové placičky
- Dáme vařit brambory ve slupce. Po uvaření je necháme vychladnout a nakonec očistíme od slupek.
- Takto očištěné brambory dáme do větší mísy a rozmačkáme šťouchadlem najemno.
- Přisypeme mouku, sůl, přidáme vejce a nakrájenou slaninu. Prohněteme a vytvoříme těsto.
- Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme malé placičky, které smažíme dozlatova na sádle.
Špenát
- V pánvi rozehřejme 2 lžíce oleje a krátce na něm orestujeme na plátky nakrájený česnek (dáváme pozor, aby nám česnek příliš nezhořkl).
- K česneku přidáme mražený špenát (pokud použijeme čerstvý, tak ho napřed spaříme horkou vodou a prudce zchladíme, aby neztratil barvu a zůstal hezky zelený).
- Přidáme trochu vody, ztlumíme sporák a přiklopíme pokličkou.
- Občas zamícháme, dokud špenát nepovolí.
- Hotový špenát dochutíme solí a pepřem.
Pokud si koupíme špenát v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Zbytky špenátu můžeme vytřídit do bioodpadu, zato odřezky masa patří do směsného odpadu.. Pokud si nejste při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”.