Grilovaná rajčata si můžeme připravit jako lehkou letní večeři, předkrm nebo přílohu k opečenému masu. Naplnit je lze různými druhy sýrů, například sýrem feta nebo krémovým čerstvým sýrem s gorgonzola. Správnou chuť dodají čerstvé bylinky.
|
Grilovaná rajčata si můžeme připravit jako lehkou letní večeři, předkrm nebo přílohu k opečenému masu. Naplnit je lze různými druhy sýrů, například sýrem feta nebo krémovým čerstvým sýrem s gorgonzola. Správnou chuť dodají čerstvé bylinky.
|
Porce
10 ks
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rajčata omyjeme, odřízneme hořejšky (nevyhazujeme je, budeme je potřebovat) a vydlabeme vnitřky rajčat (ty můžeme použít například do salátů, polévek a omáček).
- V míse rozmačkáme sýr feta, přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř a menší hrst nasekaných bylinek - nejlepší je kombinace pažitka a petržel.
- Rajčata naplníme připravenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky a přendáme do zapékací mísy.
- Zakápneme olivovým olejem a pečeme cca 30 minut na 150 °C.