Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
|
Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dýni pečlivě umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kusy.
- V míse smícháme dýni, sůl, pepř, oloupaný česnek a olivový olej.
- Takto připravenou dýni rozprostřeme na pekáč vyložený pečicím papírem a posypeme rozmarýnem.
- Pečeme na 200 °C asi 40 minut.
Tip od Jakvkuchyni.cz: dýni podáváme s domácím dipem, nebo s masem. Pokud chceme, můžeme k dýni na pekáč přihodit také brambory, mrkev, cibuli, červenou řepu a jedlé kaštany. Rázem vykouzlíme výbornou a zdravou večeři.
Kam se zbylým olejem z pekáčku? Do dřezu? Do záchodu? Ani omylem! Tuky a oleje je nejlepší postupně slévat do vhodné nádoby, a pak je vytřídit do speciálních nádob určených k třídění jedlých tuků a olejů. Jejich tříděný sběr musí obce dle platné legislativy obyvatelům zajistit. Až bude nádoba plná, stačí ji odnést do speciálního kontejneru, případně do sběrného dvora.