Džem z dýně hokaido se skořicí

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
z 1 dýně
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 1kg krupice
    dýně 1ks
    skořice 5 - 6lžiček mletá
    citrón 1ks
    skořice 1balíček celá
Pokyny
  1. Dýni pečlivě umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kousky.
  2. V hrnci přivedeme k varu litr vody, přidáme celou skořici a dýni. 
  3. Vaříme asi 20 minut do změknutí. 
  4. Dýni rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. 
  5. Do pyré přidáme cukr, citronovou šťávu a mletou skořici. 
  6. Směs za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí, dokud se cukr nerozpustí. 
  7. Horký dýňový džem plníme do sterilizovaných sklenic. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: Dýňový džem se perfektně hodí k sýrům a masu. Pokud chceme udělat jeho chuť zajímavější, můžeme do něj přidat šťávu z pomeranče nebo portské víno. Džem skladujeme v lednici.

Skořici prodávají v obchodech balenou nejčastěji kupujeme v sáčcích, které jsou vyrobeny z více druhů materiálů. Jedná se o tzv. kombinovaný obal, který patří do směsného odpadu. Vícesložkové obaly totiž nelze recyklovat. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*