Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
|
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
|
Porce
z 1 dýně
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dýni pečlivě umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kousky.
- V hrnci přivedeme k varu litr vody, přidáme celou skořici a dýni.
- Vaříme asi 20 minut do změknutí.
- Dýni rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Do pyré přidáme cukr, citronovou šťávu a mletou skořici.
- Směs za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí, dokud se cukr nerozpustí.
- Horký dýňový džem plníme do sterilizovaných sklenic.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Dýňový džem se perfektně hodí k sýrům a masu. Pokud chceme udělat jeho chuť zajímavější, můžeme do něj přidat šťávu z pomeranče nebo portské víno. Džem skladujeme v lednici.
Skořici prodávají v obchodech balenou nejčastěji kupujeme v sáčcích, které jsou vyrobeny z více druhů materiálů. Jedná se o tzv. kombinovaný obal, který patří do směsného odpadu. Vícesložkové obaly totiž nelze recyklovat.