Perníčky, které jsou hned vláčné a zvládneme je jednoduše připravit spolu s dětmi přináší web Jakvkuchyni.cz!
|
Perníčky, které jsou hned vláčné a zvládneme je jednoduše připravit spolu s dětmi přináší web Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
mouka
400g
hladká
cukr
150g
moučkový
vejce
3ks
jedno z nich na potření
med
3lžíce
kakao
3lžičky
perníkové koření
2lžičky
jedlá soda
1lžička
|
Pokyny
- Máslo rozehřejeme a promícháme s medem.
- Dvě vejce vyšleháme s cukrem a vytvoříme pěnu.
- Obě směsi smícháme dohromady.
- Stejně tak smícháme všechny suché suroviny, které následně pomalu promícháme s vytvořenou směsí.
- Uhněteme těsto a vložíme ho na 40 minut do lednice.
- Z těsta vyválíme slabý plát přibližně o výšce 5 milimetrů.
- Pomocí vykrajovátek vykrájíme z těsta různé tvary.
- Vykrojené výtvory vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme přibližně 15 minut při 160 °C.
- Z rozehřáté trouby vyndejme následující plech perníčků raději dříve. Na vzduchu krásně dojdou a nebudou tvrdé.
- Hotové perníčky hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé a poté ozdobíme je dle libosti.
TIP: pro zdobení perníčků můžeme využít rozehřátou čokoládu, mandle nebo klasickou polevu z bílků, moučkového cukru a citronové šťávy. Polevu můžeme také koupit už hotovou a v mnoha barevných variacích.
Až med ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Skleněnou láhev umyjeme a znovu použijeme, nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, konkrétně sklo patří do zeleného kontejneru. Věděli jste, že díky svým vlastnostem můžeme skleněný odpad recyklovat do nekonečna. Nebo že při jeho třídění nevadí drobné znečištění, není ani potřeba odstraňovat etiky, ani víčka?