Gyros, typické řecké jídlo, máme většinou spojené s rychlým občerstvením. Tradičně se připravuje z opečeného masa a podává se spolu se zeleninou v pita chlebu nebo tortille.
Vyzkoušejte podle receptu od Jakvkuchyni.cz "gyros" v podobě zapečených těstovin se zeleninou. A protože je tohle jídlo výborné i za studena, hodí se třeba jako krabičkový oběd do práce nebo do školy.
|
Gyros, typické řecké jídlo, máme většinou spojené s rychlým občerstvením. Tradičně se připravuje z opečeného masa a podává se spolu se zeleninou v pita chlebu nebo tortille.
Vyzkoušejte podle receptu od Jakvkuchyni.cz "gyros" v podobě zapečených těstovin se zeleninou. A protože je tohle jídlo výborné i za studena, hodí se třeba jako krabičkový oběd do práce nebo do školy.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Těstoviny uvaříme al dente dle návodu.
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme olejem a přisypeme gyros koření a sladkou papriku.
- Pokud gyros koření obsahuje sůl, tak jsme opatrní s dalším solením, pokud ne, tak maso také osolíme.
- Zamícháme a necháme alespoň chvíli (klidně i přes noc) odležet v lednici.
- Rozpálíme pánev a maso na ni ze všech stran opečeme.
- Mezitím očistíme, omyjeme a nakrájíme pórek, papriky a cibuli (tu klidně na větší kousky, je to tak moc dobré!).
- Zeleninu přidáme k masu a asi 10 minut společně opékáme.
- Přilijeme smetanu a dochutíme nasekaným česnekem.
- Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny, opatrně zamícháme, přendáme do zapékací mísy, posypeme sýrem a cca 10 minut zapečeme v troubě při teplotě 180 °C.
- Podáváme s tzatziky.