Masové koule s růžičkovou kapustou

Růžičkové kapusty má spousta je neprávem opomíjenou zeleninou, která chybí v našem jídelníčku. Když od tohoto spojení odhlédneme, jedná se o zajímavou, chutnou a na vitamíny bohatou zimní zeleninu. Běžně se podávají jako příloha, ale v tomto receptu ve spojení s masovými kuličkami jsou nedílnou součástí receptu od Jakvkuchyni.cz!
Růžičkové kapusty má spousta je neprávem opomíjenou zeleninou, která chybí v našem jídelníčku. Když od tohoto spojení odhlédneme, jedná se o zajímavou, chutnou a na vitamíny bohatou zimní zeleninu. Běžně se podávají jako příloha, ale v tomto receptu ve spojení s masovými kuličkami jsou nedílnou součástí receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřové maso 800g mleté
    kapusta 20ks malé kapsičky
    česnek 2stroužky
    strouhanka 2lžíce
    paprika 1lžíce sladká
    vejce 1ks
    majoránka 1lžička
Pokyny
  1. Kapustičky očistíme - odkrojíme košťál a případně otrháme svrchní lístky.
  2. Poté je uvaříme v osolené vodě doměkka (trvá to přibližně 10-15 minut) a pak je prudce zchladíme v ledové vodě, aby si zachovaly zelenou barvu.
  3. Mleté maso přendáme do mísy a přidáme vejce, strouhanku, prosilovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a sladkou papriku.
  4. Důkladně zamícháme.
  5. Kapustičky obalíme v masové směsi a vytvoříme kuličky.
  6. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je olejem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na cca 200 °C asi 15 minut, aby byly kuličky hezky zlaté.
  8. Podáváme s bramborovou kaší.

Jak vytřídit sáčky od strouhanky? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Pokud je plastový, ten najde své místo ve žlutém kontejneru. Ale co se sáčkem složeného z více druhů materiálů, které nelze rozdělit? Ty obvykle patří do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*