Růžičkové kapusty má spousta je neprávem opomíjenou zeleninou, která chybí v našem jídelníčku. Když od tohoto spojení odhlédneme, jedná se o zajímavou, chutnou a na vitamíny bohatou zimní zeleninu. Běžně se podávají jako příloha, ale v tomto receptu ve spojení s masovými kuličkami jsou nedílnou součástí receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Růžičkové kapusty má spousta je neprávem opomíjenou zeleninou, která chybí v našem jídelníčku. Když od tohoto spojení odhlédneme, jedná se o zajímavou, chutnou a na vitamíny bohatou zimní zeleninu. Běžně se podávají jako příloha, ale v tomto receptu ve spojení s masovými kuličkami jsou nedílnou součástí receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
vepřové maso
800g
mleté
kapusta
20ks
malé kapsičky
česnek
2stroužky
strouhanka
2lžíce
paprika
1lžíce
sladká
vejce
1ks
majoránka
1lžička
|
Pokyny
- Kapustičky očistíme - odkrojíme košťál a případně otrháme svrchní lístky.
- Poté je uvaříme v osolené vodě doměkka (trvá to přibližně 10-15 minut) a pak je prudce zchladíme v ledové vodě, aby si zachovaly zelenou barvu.
- Mleté maso přendáme do mísy a přidáme vejce, strouhanku, prosilovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a sladkou papriku.
- Důkladně zamícháme.
- Kapustičky obalíme v masové směsi a vytvoříme kuličky.
- Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na cca 200 °C asi 15 minut, aby byly kuličky hezky zlaté.
- Podáváme s bramborovou kaší.
Jak vytřídit sáčky od strouhanky? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Pokud je plastový, ten najde své místo ve žlutém kontejneru. Ale co se sáčkem složeného z více druhů materiálů, které nelze rozdělit? Ty obvykle patří do směsného odpadu, výjimku tvoří nápojové kartony.