Jehněčí maso na jarní zelenině

Jehněčí maso patří mezi skutečné delikatesy, je chuťově výrazné, zároveň je jemné a křehké. V minulosti se často objevovalo také na sváteční velikonoční tabuli. Vyzkoušejte ho v kombinaci s jarní zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jehněčí maso patří mezi skutečné delikatesy, je chuťově výrazné, zároveň je jemné a křehké. V minulosti se často objevovalo také na sváteční velikonoční tabuli. Vyzkoušejte ho v kombinaci s jarní zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Jehněčí
    Jehněčí 8ks kotlety
    rozmarýn 2snítky čerstvý
Zelenina
    mrkev 1kg nejlépe čerstvé s natí
    máslo 4lžíce
    ředkvičky 3svazky
    petrželka cca 2lžíce najemno nasekané
    česnek 1 větší stroužek
Pokyny
  1. Kotletky vyndáme před pečením z lednice a necháme je asi 30 minut při pokojové teplotě.
  2. Připravíme si mrkev a ředkvičky: mrkev omyjeme a seřízneme nať. Ředkvičky také omyjeme, odřízneme stonek a přepůlíme.
  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev a ředkvičky.
  4. Osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, nasekanou petrželkou a nezapomeneme přidat máslo. Pozvolna asi 15 minut restujeme.
  5. V silnostěnné pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmarýn a osolené kotlety na něm z obou stran opečeme.
  6. Maso přendáme do pekáče, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut dojít při teplotě 180 °C. Nakonec je osolíme čerstvě namletým pepřem.
  7. Kotletky podáváme se šťouchaným bramborami, které dochutíme nasekanou jarní cibulkou, a opečenou zeleninou.

Nevyužité kousky zeleniny můžeme uchovat pro užití v budoucnu ve vhodném obalu, ideálně opakovatelně použitelném. Jak předcházet zbytečnému potravinovému odpadu ukáže seriál Gurmánské vaření beze zbytku, inspirovat se můžete rovnou i ve video receptech na zero waste vaření. Potravinové zbytky, jako jsou kořínky, listy, nebo například odkrojky poškozených částí, patří na kompost či do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*