Kvašené ryby se často servírují i tepelně upravené, v Asii nejčastěji s rýží a chybět nesmí ani zelenina. Připravte si fermentovaného sledě na asijský způsob se zeleninou a rýží podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Kvašené ryby se často servírují i tepelně upravené, v Asii nejčastěji s rýží a chybět nesmí ani zelenina. Připravte si fermentovaného sledě na asijský způsob se zeleninou a rýží podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
1 sklenice
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
sleď
1hrnek
fermentovaný
rýže
1hrnek
vařená
mrkev
1/2hrnku
celer
1/2hrnku
řapíkatý
sójová omáčka
2lžíce
rybí omáčka
1lžíce
česnek
1stroužek
olej
1lžíce
|
Pokyny
- Česnek nasekáme na drobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji.
- Mrkev a řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravenou mrkev i celer přidáme k česneku na pánev a osmahneme.
- Nakonec přidáme nakládaného sledě, sojovou i rybí omáčku a společně krátce prohřejeme.
- Podáváme s uvařenou rýží.
Odkrojky zeleniny patří na kompost nebo do sběrných nádob na bioodpad. A jak vytřídit obaly od ostatních surovin? Pokud jsou z papíru, pak patří do modrého kontejneru. Plastové obaly mají své místo ve žlutém kontejneru. Pokud je obal z více částí, které nejdou oddělit, pak patří do směsného odpadu.