Připravte si lahodný salát z pikantních ředkviček, pečených brambor a zakysané smetany dochucené bylinkami a citronem. Tento salát se skvěle hodí ke grilovanému masu a připravovat ho můžeme podle receptu od Jakvkuchyni.cz po celý rok!
|
Připravte si lahodný salát z pikantních ředkviček, pečených brambor a zakysané smetany dochucené bylinkami a citronem. Tento salát se skvěle hodí ke grilovanému masu a připravovat ho můžeme podle receptu od Jakvkuchyni.cz po celý rok!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Nové brambory očistíme (neloupeme je), krátce je povaříme (cca 15 minut - pokud jsou menší) a poté je nakrájíme na menší kousky a ještě je orestujeme na oleji.
- Zakysanou smetanu dáme do misky, dochutíme solí, pepřem, nasekaným koprem a citronovou šťávou.
- Brambory a ředkvičky dochutíme připraveným dresinkem.
- Před podáváním ozdobíme koprem a ochutíme čerstvým pepřem.
Co se slupkami od brambor, pokud ještě nejsou naklíčené? Udělejme si z nich další dobrotu! Jak? Pořádně je umyjeme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme dle chuti a vložíme na pečicím papíru do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vařte beze zbytku - více tipů najdete v seriálu Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz! V případě, že bramborové slupky tímto způsobem zpracovávat nechceme, můžeme je využít například na kompostu, nebo je vytřídidit do bioodpadu.