Jak nejlépe zpracovat rybíz? Chuť rybízu ocení milovníci kyselého, v koláči je jeho výrazná chuť trošku potlačena a proto se s oblibou používá právě při pečení a přípravě různých dezertů. Vyzkoušejte rybíz v kombinaci s nadýchaným těstem a kokosem. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Jak nejlépe zpracovat rybíz? Chuť rybízu ocení milovníci kyselého, v koláči je jeho výrazná chuť trošku potlačena a proto se s oblibou používá právě při pečení a přípravě různých dezertů. Vyzkoušejte rybíz v kombinaci s nadýchaným těstem a kokosem. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
Forma o průměru cca 30 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Žloutky s cukrem ušleháme do pěny.
- Poté vmícháme vanilku, citronovou kůru, mouku, kokos olej a vodu.
- Bílky vyšleháme na pevný sníh a opatrně je přimícháme do těsta.
- Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Těsto nalijeme do formy, nahoru nasypeme rybíz a koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut - doba pečení je pouze orientační - koláč musí být propečený, což si nejlépe ověříme zapíchnutím špejle do nejsilnější části.
- Pokud je špejle suchá, je těsto dostatečně propečené.
Plata od vajec patří do papírového odpadu. Skořápky od vajec a slupka od citronu patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad.