Rybízová bublanina s kokosem

Jak nejlépe zpracovat rybíz? Chuť rybízu ocení milovníci kyselého, v koláči je jeho výrazná chuť trošku potlačena a proto se s oblibou používá právě při pečení a přípravě různých dezertů. Vyzkoušejte rybíz v kombinaci s nadýchaným těstem a kokosem. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Jak nejlépe zpracovat rybíz? Chuť rybízu ocení milovníci kyselého, v koláči je jeho výrazná chuť trošku potlačena a proto se s oblibou používá právě při pečení a přípravě různých dezertů. Vyzkoušejte rybíz v kombinaci s nadýchaným těstem a kokosem. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma o průměru cca 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 150g hrubá
    voda 150ml vlažná
    cukr 150g
    olej 100ml rostlinný
    kokos 50g strouhaný
    vejce 4ks
    citrónová kůra 1lžička
    cukr moučkový, na posypání
Pokyny
  1. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny.
  2. Poté vmícháme vanilku, citronovou kůru, mouku, kokos olej a vodu.
  3. Bílky vyšleháme na pevný sníh a opatrně je přimícháme do těsta.
  4. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  5. Těsto nalijeme do formy, nahoru nasypeme rybíz a koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut - doba pečení je pouze orientační - koláč musí být propečený, což si nejlépe ověříme zapíchnutím špejle do nejsilnější části.
  6. Pokud je špejle suchá, je těsto dostatečně propečené.

Plata od vajec patří do papírového odpadu. Skořápky od vajec a slupka od citronu patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*