Těstovinové saláty jsou oblíbeným jídlem během teplých letních dnů. Výborně chutnají teplé, ale vychutnat si je můžeme studené zabalené do krabičky někde na cestách. Tento salát je plný zeleniny, která získá při grilování nezaměnitelnou chuť, a nechybí ani potřebné bílkoviny v podobě mozzarelly, takže dokonale zasytí. Jak si připravit těstovinový salát s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestem?
|
Těstovinové saláty jsou oblíbeným jídlem během teplých letních dnů. Výborně chutnají teplé, ale vychutnat si je můžeme studené zabalené do krabičky někde na cestách. Tento salát je plný zeleniny, která získá při grilování nezaměnitelnou chuť, a nechybí ani potřebné bílkoviny v podobě mozzarelly, takže dokonale zasytí. Jak si připravit těstovinový salát s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestem?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme.
- Cuketu není třeba loupat, pouze ji omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Lilek oloupeme, nakrájíme také na plátky, osolíme a necháme ho několik minut vypotit (poté setřeme papírovou utěrkou). Papriky zbavíme vnitřků a nakrájíme.
- Cibuli a žampiony nakrájíme na plátky a rajčata přepůlíme (cherry rajčátka můžeme nechat celé).
- Zeleninu potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme (můžeme použít také kontaktní gril, případně grilovací program v troubě).
- Než bude zelenina hotová, uvaříme těstoviny al dente.
- Hotové těstoviny přendáme do mísy, přidáme grilovanou zeleninu, bazalkové pesto, mozzarellu, dochutíme solí a pepřem a jemně zamícháme.
Nevyužité kousky zeleniny můžeme uchovat pro užití v budoucnu v plastovém sáčku. Pořiďme si za tímto účelem opravdu kvalitní plastové sáčky, které můžeme vypláchnuté opakovaně uzavírat a používat. Jakmile nebude možné je používat, patří bez obsahu a nečistot do žlutého kontejneru na plasty. Stejně tak můžeme použít i opakovaně použitelné plastové nádoby, nebo skleničky od zavařenin apod. Předcházejte plýtvání potravinami díky seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.