Císařský trhanec s meruňkami a tonkou

Tradiční rakouský dezert se skvělou kombinací šťavnatých meruněk a jemných tonka fazolek. Jak si tuhle osvěžující dobrotu připravit prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Tradiční rakouský dezert se skvělou kombinací šťavnatých meruněk a jemných tonka fazolek. Jak si tuhle osvěžující dobrotu připravit prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    tvaroh 500g polotučný
    mléko 350ml
    mouka 120g polohrubá
    máslo 60g
    cukr 60g
    vajec 5ks
    sůl 1špetka
    olej na smažení
    cukr dle chuti
Pokyny
  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny.
  2. Přidáme špetku soli, citronovou kůru a vanilku.
  3. Postupně přidáváme mléko a mouky, aby vzniklo hladké těsto.
  4. Nakonec vyšleháme pevný sníh z bílků a opatrně je přimícháme do těsta.
  5. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, nalijeme těsto a počkáme, než se z jedné strany opeče.
  6. Poté ho roztrháme vidličkou na větší kusy, otočíme a dopečeme z druhé strany.
  7. Tvaroh přendáme do mísy, dochutíme ho nadrobno nakrájenými meruňkami, cukrem a ovoníme špetkou nadrobno nastrouhané tonky (použijeme nejlépe struhadlo na muškátový oříšek).
  8. Trhanec podáváme jemně posypaný moučkovým cukrem a přelitý ochuceným tvarohem.

Po vaření i pečení nás čeká jako vždy úklid kuchyně, jeho nedílnou součástí je odstranění odpadu, který v jeho průběhu vznikl. Mezi tradiční chytáky patří plata od vajec - víte kam s nimi? Můžeme je vytřídit do papírového odpadu, natrhaný na menší kousky jej můžeme vyhodit na náš kompost, stejně jako skořápky od vajec, pokud kompost nemáme, patří skořápky do nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*