Příprava grilovaného sýru není nikterak složitá a výsledek stojí za to. Navíc si ho takto můžeme připravit i doma, když je venku nepříznivé počasí. Jak na grilovaný kozí sýr se salátem poradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
|
Příprava grilovaného sýru není nikterak složitá a výsledek stojí za to. Navíc si ho takto můžeme připravit i doma, když je venku nepříznivé počasí. Jak na grilovaný kozí sýr se salátem poradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
|
Porce
dle množství surovin
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dle druhu sýru - kousky sýru můžeme zabalit do plátků cukety, nebo do alobalu.
- Sýrem můžeme naplnit rozpůlené papriky, nebo sýr jen rozřízneme na plátky.
- Podle chuti přidáme k sýru koření a vložíme pod rozehřátý gril v troubě. Jak se začne sýr rozpouštět a zlátnout, vytáhneme ho z trouby.
- V mezičase opečeme toast.
- Čerstvou zeleninu omyjeme a nakrájíme na větší kousky, přidáme připravenou zálivku z ingrediencí viz výše.
- Výborně chutnají i plátky vařené červené řepy s karamelizovanou cibulí.
- Můžeme podávat.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Ke grilovaným sýrům se skvěle hodí čerstvé pečivo, zkuste si upéct domácí housky, domácí hamburgerové housky či domácí chlebovou bagetu.
Pokud se rozhodneme pro přípravu grilovaného sýra se zeleninovým salátem, nezapomeňte vytřídit odpad či nevyužité odřezky z přípravy do sběrných nádob na bioodpad, případně na kompost. Plastové obaly od sýrů třídíme prázdné do plastů. Hermelíny na grilování bývají často po více kusech v papírové krabici, ta patří vytřídit do papíru, a samostatně jsou baleny jednotlivé bochánky. Ty jsou obvykle v papíru potaženém hliníkovou vrstvou, ty třídíme do směsného odpadu.