Rajčatový salát Panzanella s ančovičkami a chlebovými krutony

Co se starým chlebem? Pojďme si z něj připravit chlebové kruty, které doplní rajčatový salát Panzanella s ančovičkami podle seriálu Gurmánské vaření beze zbytku od Jakvkuchyni.cz!
Co se starým chlebem? Pojďme si z něj připravit chlebové kruty, které doplní rajčatový salát Panzanella s ančovičkami podle seriálu Gurmánské vaření beze zbytku od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chléb starý
    rajčata 400g
    olivový olej 60ml extra panenský
    ocet 30ml balzamikový
    máslo 30g
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks červená
    paprika 1ks
    citrón 1ks
    bazalka polovina svazku
Pokyny
  1. Pomocí pilky na pečivo si nachystáme krutony ze starého chleba. Případně můžeme chleba natrhat i ručně.
  2. Do rozpálené pánve dáme máslo a v momentě, kdy se rozpustí, přidáme nachystaný chleba. 
  3. Chléb v pánvi osolíme, promícháme a za pomocí jemného struhadla přidáme citronovou kůru. Opět promícháme. 
  4. Než se krutony opečou dozlatova, připravíme si zeleninu. Rajčata i papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do misky. 
  5. Červenou cibuli nakrájíme na drobnější kousky a přidáme do misky k zelenině. Dále přidáme česnek nakrájený na drobné plátky. 
  6. Na závěr doplníme ančovičkami nakrájenými na menší kusy.
  7. V rámci dochucování zalijeme salát olivovým olejem a balzamikovým octem.
  8. Vše osolíme, opepříme a přidáme čerstvou bazalku nakrájenou na malé kousky. 
  9. Salát zamícháme a naservírujeme ho do hlubšího talíře, nakonec přidáme vychladlé krutony. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: Salát ozdobíme celými lístky bazalky, získá tak svěží letní vzhled i chuť. Přejeme dobrou chuť.

Pokud do nějakého pokrmu kápneme poslední zbytek slunečnicového oleje, vytřídíme plastovou láhev do sběrné nádoby na plastový odpad.  Než to však uděláme, je vhodné láhev vypláchnout třeba použitou teplou vodou, abychom odstranili mastnotu. Před tříděním je třeba láhev sešlápnout či zmáčknout. Prázdné láhve můžeme použít také k průběžnému sběru použitého oleje. Prošlý či použitý olej je možné vytřídit do speciálních sběrných nádob určených k třídění kuchyňských tuků a olejů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*