Tradiční jabkance

Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
cca 16 kousků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    brambor 1kg
    tvaroh 250g tučný
    cukr 3lžíce moučka
    žloutek 1ks
    mouka na pomoučnění válu
    máslo na dokončení
Pokyny
  1. Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Případně můžeme brambory umlít ve strojku na maso, nebo použít přímo lis na brambory.
  3. Brambory dále propracujeme tak, aby těsto získalo gumovou konzistenci.
  4. Do těsta se nepřidává žádná mouka.
  5. Tvaroh smícháme se žloutkem a dochutíme ho cukrem a vanilkou.
  6. Když je těsto hotové, oddělujeme z něj malé kousky, ze kterých na pomoučněné ploše tvarujeme placičky, jež naplníme ochuceným tvarohem.
  7. Následně je přehneme napů takl, aby vznikla taštička.
  8. Takto připravené jabkance opečeme nasucho na pánvi, aby získaly zlatou barvu.
  9. Podáváme je ještě teplé, přelité rozpuštěným máslem a posypané cukrem.

Obsah kelímku od smetany pořádně vyprázdníme (obsah vylijeme, nebo můžeme vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou) - takto může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.
Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*