Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
cca 16 kousků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Případně můžeme brambory umlít ve strojku na maso, nebo použít přímo lis na brambory.
- Brambory dále propracujeme tak, aby těsto získalo gumovou konzistenci.
- Do těsta se nepřidává žádná mouka.
- Tvaroh smícháme se žloutkem a dochutíme ho cukrem a vanilkou.
- Když je těsto hotové, oddělujeme z něj malé kousky, ze kterých na pomoučněné ploše tvarujeme placičky, jež naplníme ochuceným tvarohem.
- Následně je přehneme napů takl, aby vznikla taštička.
- Takto připravené jabkance opečeme nasucho na pánvi, aby získaly zlatou barvu.
- Podáváme je ještě teplé, přelité rozpuštěným máslem a posypané cukrem.
Obsah kelímku od smetany pořádně vyprázdníme (obsah vylijeme, nebo můžeme vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou) - takto může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy.
Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.