Gurmánské vaření beze zbytku: Smaženka z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou

Pamatujete si na dětská jídla, která nám rodiče připravovali k večeři? Určitě mezi nimi byla i smaženka s vajíčkem. Vařte zero waste a připravte si s Jakvkuchyni.cz podobný recept. V hlavní roli bude zbylý knedlík, ale věřte, že se budou všichni za ušima olizovat!

Připravte si vynikající Smaženku z houskového knedlíku podle seriálu o bezezbytkovém vaření na Jakvkuchyni.cz!

O seriálu Gurmánské vaření

V seriálu Gurmánské vaření beze zbytku se můžete inspirovat ohleduplným přístupem k potravinám a prevenci vzniku zbytečného potravinového odpadu.
I ze zbytků v kuchyni totiž vykouzlíme výborné a originální jídlo.
Ve 12 dílech najdete 12 originálních video receptů a chybět nebudou ani tipy na ekologické hospodaření.

Společně s kuchařem Ondřejem Hutnikem si v dnešním díle připravíme smaženku z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou. 

Jíst či nejíst slaninu? 

Slanina je zdravější, než si mnoho z nás myslí. I přes to, že obsahuje vysoké množství tuku, má na naše tělo pozitivní vliv.
Tuk ve slanině obsahuje tzv. esenciální mastné kyseliny, které působí pozitivně na cévy a podporují jejich elasticitu.
Jednou za čas a v malé míře si tuto pochoutku můžeme klidně dopřát.

TIP od Jakvkuchyni.cz: měli bychom dbát na původ masa, jeho barvu a vůni. Slanin existuje celá řada, například:

  • anglické slanině z vepřového bůčku;
  • americké slanině z vepřového pupku či boku; 
  • kanadské slanině z vepřové panenky; 
  • italské slanině guanciale z vepřového líčka;
  • nebo japonské slanině z vepřového pupku. 

Videorecept na Smaženku z houskového knedlíky s parmezánem

Jak naložit se zbylým knedlíkem? Udělejte z něj smaženku sypanou křupavou slaninou, parmazánem a čerstvými bylinkami podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku.  (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).

Jídlo beze zbytku si můžete připravit také podle receptu od Jakvkuchyni.cz!

Smaženka z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou

Smaženka z houskového knedlíku s parmazánem a slaninou

Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho...

Recept - suroviny a postup

Když si nejsme správným tříděním odpadů jisti, poradí nám abecední online průvodce správným tříděním odpadu Kam patří.
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*