Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
dle množství knedlíku
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
olej
200ml
na smažení
parmazán
50g
slanina
50g
anglická
vejce
3ks
jarní cibulka
1ks
plnotučná hořčice
1lžíce
Houskový knedlík
zbytek
bylinky
dle chuti
čerstvé
|
Pokyny
- Začneme tím, že si rozpálíme olej na pánvi.
- Mezitím si nakrájíme houskový knedlík asi na centimetrové plátky.
- V misce vyšleháme metličkou vejce, přidáme plnotučnou hořčici, osolíme a opepříme.
- Ve směsi houskový knedlík obalíme a rovnou ho vložíme do rozpáleného oleje.
- Knedlík smažíme z každé strany do křupava a do zlatova.
- Hotové smaženky položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk.
- Ochutíme a ozdobímeslaninou nakrájenou na nudličky orestovanou na sucho do křupava.
- Nakonec posypeme parmazánem a jarní cibulkou, příp. čerstvými bylinkami a servírujeme.
K přípravě smaženek potřebujeme vejce, ze kterých nám zbydou dva druhy odpadu. Zaprvé papírové plato a zadruhé skořápky. Kam s nimi? Do směsného odpadu rozhodně ne! Plato vyhoďme do modrého kontejneru určeného na papír, skořápky patří do bioodpadu.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!