Gurmánské vaření beze zbytku: Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

Zbylá okoralá vánočka, potlučené hrušky a procházející tvaroh nemusí skončit v koši. A ani by tomu tak být nemělo, spíše bychom se měli snažit předcházet plýtvání potravinami. Vyzkoušejte tento recept – neuvěříte, jak “krásné” a chutné jídlo je možné si připravit z potravinových zbytků! Připravte si lahodnou vánočku zapečenou s vanilkovým tvarohem, příchutí rumu, skořice a medu s hruškami v receptu na Jakvkuchyni.cz!

Gurmánské vaření beze zbytku: Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami
Připravte si Zapečenou vánočku s vanilkovým tvarohem podle seriálu o bezezbytkovém vaření na Jakvkuchyni.cz!

O seriálu Gurmánské vaření beze zbytku 

Nakupujme potraviny v takovém množství, které dokážeme spotřebovat. Ne víc. Co nám k tomu pomůže? Například naplánovaný jídelníček, nákupní seznam, odolnost vůči slevám (více v článku Zapracujte na třídění a podpořte životní prostředí).

A co dělat v případě, že se nám i přes veškerou snahu v kuchyni objeví přebytek jídla? Pro tyto případy vznikl videoseriál Gurmánské vaření beze zbytku.

Proč zařadit hrušky do jídelníčku? 

Tak třeba proto, že se v nich ukrývá mnoho vody, vlákniny, vitamínů i minerálních látek. Obsahují například vitamíny A, B a C.
Z minerálních látek najdeme v hrušce třeba zástupce zinku, jódu a železa. 

Když si budeme hrušky pravidelně dopřávat, zlepší se nám trávení, podpoříme imunitní systém a snížíme rizika, která s sebou přináší vysoký krevní tlak. Navíc se budeme lépe cítit i po psychické stránce. 

Videorecept na Vánočku zapečenou s vanilkovým tvarohem, rumem a hruškami

Co udělat se zbytkem vánočky? Připravíme si z ní vynikající žemlovku podle videoreceptu ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku. (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).

Připravit si je bezezbytku můžeme také podle receptu od Jakvkuchyni.cz!

Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

Pokud si při pomyšlení na žemlovku poskočíte radostí, pak je tento recept na zero waste vaření právě pro vás! Využijeme v něm zbytek...

Recept - suroviny a postup

Kdo je šéfkuchař Ondřej Hutnik?

Celým seriálem nás provází šéfkuchař Restaurace Dvůr Perlová voda Ondřej Hutnik. Tento talentovaný kuchař se prezentuje tím, že nedá dopustit na lokální a sezónní potraviny. Hodně cestuje, v kuchyni rád experimentu a jídlo jen tak nevyhazuje. Aby vše zužitkoval, raději vymyslí nový recept. Více o něm v rozhovoru Životní cesta kuchařského světoběžníka Ondry Hutnika.

Statistiky uvádí, že 3/4 obyvatel ČR třídí odpad. Máte ve svém okolí někoho, kdo to ještě nedělá? Zkuste ho inspirovat a namotivovat k tomu, aby své chování změnil. Možná pomohou srozumitelné infografiky, které poradí, jak třídit odpad.
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*