Při vaření často vyhazujeme nemalé množství odkrojků zeleniny. To je ale velká škoda. Vařte zero waste a zkuste tento recept, ve kterém zpracujeme všechny zeleninové zbytky a navíc si výtečně pochutnáme. Jak si připravit křupavou zeleninu obalenou v tempuře se sójovo-zázvorovou zálivkou prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Ideální je nakupovat a připravovat takové množství jídla, které zvládneme spotřebovat.
Předcházet plýtvání můžeme i tak, že nebudeme vyhazovat potraviny a zbytky surovin, a spíše se zaměříme na hledání možností pro jejich další využití.
Jednou z cest je právě i bezezbytkové vaření.
Seriálem Gurmánské vaření beze zbytku nás ve 12 dílech provede šéfkuchař restaurace Dvůr Perlová voda Ondřej Hutnik. Poradí nám, jak využít maximum surovin a chybět nebudou ani tipy na ekologické hospodaření a na třídění “kuchyňského odpadu”.
Proč bychom měli dát šanci asijské kuchyni?
Patří mezi ty nejzdravější na světě. Je to především díky tomu, že je plná zeleniny, ovoce a ryb. Jejím základem jsou čerstvé suroviny, které podporují v kombinaci s vhodným kořením naše trávení. Více v článku Proč je pestrost ve stravě tak důležitá?
Asijská kuchyně je díky tomu lehce stravitelná a je pro naše tělo zdrojem potřebných látek mezi které patří minerály, aminokyseliny, bílkoviny nebo například vláknina.
Videorecept na Zeleninu v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou
Jak naložit s odkrojky zeleniny? Připravte si křupavou smaženou zeleninu v tempuře podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku. (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).
Toto výborné jídlo si můžeme připravit také podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
Křupavá zelenina v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou
Asijská kuchyně je lehká, zdravá a také velmi oblíbená. Pokud nám z vaření zbyly odkrojky zeleniny, nevyhazujme je. Vařte beze zbytku a...
Recept - suroviny a postupKdo je Ondřej Hutnik?
Šéfkuchař v restauraci Dvůr Perlová Voda svou práci miluje. Jak jsme to poznali? Přípravu jídel má vepsanou pod kůží, a to doslova! Na jeho těle najdeme vytetované oblíbené suroviny a věci, které k vaření neodmyslitelně patří. Více v rozhovoru Životní cesta kuchařského světoběžníka Ondřeje Hutnika.
I malá změna může pomoci a tou hybnou silou změnou můžeme být právě my…