Gurmánské vaření beze zbytku: Křupavá zelenina v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou

Při vaření často vyhazujeme nemalé množství odkrojků zeleniny. To je ale velká škoda. Vařte zero waste a zkuste tento recept, ve kterém zpracujeme všechny zeleninové zbytky a navíc si výtečně pochutnáme. Jak si připravit křupavou zeleninu obalenou v tempuře se sójovo-zázvorovou zálivkou prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!

Gurmánské vaření beze zbytku: Křupavá zelenina v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou
Připravte si Křupavou zeleninu v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou podle seriálu o bezezbytkovém vaření na Jakvkuchyni.cz!

Ideální je nakupovat a připravovat takové množství jídla, které zvládneme spotřebovat.
Předcházet plýtvání můžeme i tak, že nebudeme vyhazovat potraviny a zbytky surovin, a spíše se zaměříme na hledání možností pro jejich další využití.
Jednou z cest je právě i bezezbytkové vaření.

Seriálem Gurmánské vaření beze zbytku nás ve 12 dílech provede šéfkuchař restaurace Dvůr Perlová voda Ondřej Hutnik. Poradí nám, jak využít maximum surovin a chybět nebudou ani tipy na ekologické hospodaření a na třídění “kuchyňského odpadu”.

Proč bychom měli dát šanci asijské kuchyni? 

Patří mezi ty nejzdravější na světě. Je to především díky tomu, že je plná zeleniny, ovoce a ryb. Jejím základem jsou čerstvé suroviny, které podporují v kombinaci s vhodným kořením naše trávení. Více v článku Proč je pestrost ve stravě tak důležitá?
Asijská kuchyně je díky tomu lehce stravitelná a je pro naše tělo zdrojem potřebných látek mezi které patří minerály, aminokyseliny, bílkoviny nebo například vláknina.

Videorecept na Zeleninu v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou

Jak naložit s odkrojky zeleniny? Připravte si křupavou smaženou zeleninu v tempuře podle videoreceptu Gurmánské vaření beze zbytku.  (Zdroj: Jakvkuchyni.cz).

Toto výborné jídlo si můžeme připravit také podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Jak na to?

    Křupavá zelenina v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou

    Křupavá zelenina v tempuře se sójovo-zázvorovou omáčkou

    Asijská kuchyně je lehká, zdravá a také velmi oblíbená. Pokud nám z vaření zbyly odkrojky zeleniny, nevyhazujme je. Vařte beze zbytku a...

    Recept - suroviny a postup

    Kdo je Ondřej Hutnik? 

    Šéfkuchař v restauraci Dvůr Perlová Voda svou práci miluje. Jak jsme to poznali? Přípravu jídel má vepsanou pod kůží, a to doslova! Na jeho těle najdeme vytetované oblíbené suroviny a věci, které k vaření neodmyslitelně patří. Více v rozhovoru Životní cesta kuchařského světoběžníka Ondřeje Hutnika.

    Zbyly nám z vaření odkrojky zeleniny? Nevyhazujme je. V kuchyni najdou své uplatnění. Zmražme je a použijme později do polévky. Rozmixované nám skvěle poslouží v omáčce a nakrájené na kousky zase v asijské kuchyni. 

    I malá změna může pomoci a tou hybnou silou změnou můžeme být právě my…

    Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


    *