Kuřecí dýňové kari

Tradiční indický pokrm, kterému dodá dýně podzimní šmrnc! Kromě dýně a kokosového mléka můžeme do kari přidat také zelené fazolky nebo pórek, které s ní chuťově výborně ladí. Jak si připravit kuřecí maso na dýňovém kari prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mléko 250ml kokosové
    kuřecí maso 2ks prsa
    koření 2lžičky kari
    chilli 1špetka
    koriandr čerstvý
Pokyny
  1. Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka.
  2. Slijeme ji a poté ji tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré.
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opepříme.
  4. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa na něm orestujeme ze všech stran.
  5. Přidáme kari a už jen krátce opečeme.
  6. Do pánve přilijeme dýňové pyré a kokosové mléko.
  7. Zamícháme a krátce povaříme.
  8. Na závěr dochutíme chilli a nasekaným koriandrem.

Papírové krabice od mléka, tzv. nápojovými kartony, třídíme do oranžového kontejneru. Někde jsou tříděny v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!