Nepečené cukroví je rychlé a také je téměř vždy zárukou úspěchu. Zkusme letos na vánoční stůl přidat i tyto čokoládové kaštánky s příchutí rumu připravené z jedlých kaštanů. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Nepečené cukroví je rychlé a také je téměř vždy zárukou úspěchu. Zkusme letos na vánoční stůl přidat i tyto čokoládové kaštánky s příchutí rumu připravené z jedlých kaštanů. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
cca 40 kousků
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
kaštany
400g
pečené jedlé
piškoty
100g
máslo
80g
moučkový cukr
40g
ledové kaštany
4tyčinky
rum
2lžíce
kakao
holandské, na obalení
|
Pokyny
- Pečené kaštany vložíme spolu s piškoty do mixéru a rozemeleme je dohladka.
- Poté přidáme cukr, povolené máslo, rum a vytvoříme těsto.
- Hotové těsto necháme chvíli odpočinout z lednice.
- Poté z něj tvarujeme kaštánky, které nakonec namočíme do rozpuštěné čokolády.
- Když čokoláda ztuhne (ideálně na chladicí mřížce), tak je můžeme ještě posypat kakaem.
Tip od Jakvkuchyni.cz: Kaštany můžete koupit již pečené, lze si je ale upéct i doma. V tom případě každý kaštan nařízneme do tvaru kříže - zářez by měl být asi 2 cm dlouhý a 0,5 cm hluboký. Kaštany pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Správně upečené jedlé kaštany se musí při pečení rozevřít. Poté je vyloupeme.
Obaly od klasického másla, které jsou obvykle kombinací papíru a hliníku, patří do kontejneru na směsný odpad. Až rum ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti: skleněnou láhev umyjeme a znovu použijeme, nebo ji vytřídíme do sběrných nádob určených na třídění skla. Věděli jste, že díky svým vlastnostem můžeme skleněný odpad recyklovat do nekonečna?