Nepečené čokoládové kaštánky

Nepečené cukroví je rychlé a také je téměř vždy zárukou úspěchu. Zkusme letos na vánoční stůl přidat i tyto čokoládové kaštánky s příchutí rumu připravené z jedlých kaštanů. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Nepečené cukroví je rychlé a také je téměř vždy zárukou úspěchu. Zkusme letos na vánoční stůl přidat i tyto čokoládové kaštánky s příchutí rumu připravené z jedlých kaštanů. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
cca 40 kousků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kaštany 400g pečené jedlé
    piškoty 100g
    máslo 80g
    ledové kaštany 4tyčinky
    rum 2lžíce
    kakao holandské, na obalení
Pokyny
  1. Pečené kaštany vložíme spolu s piškoty do mixéru a rozemeleme je dohladka.
  2. Poté přidáme cukr, povolené máslo, rum a vytvoříme těsto.
  3. Hotové těsto necháme chvíli odpočinout z lednice.
  4. Poté z něj tvarujeme kaštánky, které nakonec namočíme do rozpuštěné čokolády.
  5. Když čokoláda ztuhne (ideálně na chladicí mřížce), tak je můžeme ještě posypat kakaem.

Tip od Jakvkuchyni.cz: Kaštany můžete koupit již pečené, lze si je ale upéct i doma. V tom případě každý kaštan nařízneme do tvaru kříže - zářez by měl být asi 2 cm dlouhý a 0,5 cm hluboký. Kaštany pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Správně upečené jedlé kaštany se musí při pečení rozevřít. Poté je vyloupeme.

Obaly od klasického másla, které jsou obvykle kombinací papíru a hliníku, patří do kontejneru na směsný odpad. Až rum ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti: skleněnou láhev umyjeme a znovu použijeme, nebo ji vytřídíme do sběrných nádob určených na třídění skla. Věděli jste, že díky svým vlastnostem můžeme skleněný odpad recyklovat do nekonečna?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*