Nepečená kakaová kolečka s příchutí rumu jsou ideální volbou pro ty, kdo chystají vánoční cukroví na poslední chvíli! Připravme si je rychle a z jednoduchých surovin podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Nepečená kakaová kolečka s příchutí rumu jsou ideální volbou pro ty, kdo chystají vánoční cukroví na poslední chvíli! Připravme si je rychle a z jednoduchých surovin podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
cca 35 koleček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Piškoty nameleme najemno a smícháme s cukrem, rumem, kakaem a povoleným máslem.
- Vypracujeme hladké těsto, které dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- Z másla, cukru, vanilky a prolisovaného uvařeného žloutku vytvoříme hladký krém, který dáme také na chvíli ztuhnout do lednice tak, aby nebyl úplně tekutý, ale zároveň ho bylo možné rozetřít.
- Vychlazené těsto vyválíme na ploše, kterou posypeme moučkovým cukrem (aby se těsto nelepilo), do tvaru obdélníku (silné by mělo být cca 0,5 cm).
- Rozetřeme na něj krém a zarolujeme.
- Takto připravené rolády dáme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout.
- Nakonec rolády nakrájíme na plátky.
Tip od Jakvkuchyni.cz: toto cukroví uchováváme v chladu a z lednice ho vyndáváme až těsně před podáváním. Obsahuje totiž velké množství tuku a v teple se pak kolečka rychleji roztékají.
Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou, jedná se o tzv. kompozitní obaly. Tento obal patří do směsného odpadu.