Kapr v bylinkovo-citronové strouhance

Sváteční stůl s novým pohledem a chutěmi tradičního kapra! Typickým hlavním chodem na vánoční tabuli jsou řízky z kapra, ne každému ale toto vánoční jídlo chutná. Zkuste si připravit kapra obaleného v chutné strouhance s osvěžující chutí citronu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Sváteční stůl s novým pohledem a chutěmi tradičního kapra! Typickým hlavním chodem na vánoční tabuli jsou řízky z kapra, ne každému ale toto vánoční jídlo chutná. Zkuste si připravit kapra obaleného v chutné strouhance s osvěžující chutí citronu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Kapra osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Aby měl ještě jemnější chuť, můžeme ho předtím nechat přes noc odležet namočeného v mléce.
  3. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, rozšlehané vejce a strouhanku, do které přimícháme citronovou kůru a nasekanou petrželku.
  4. Rybu obalíme nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  5. V hlubším hrnci rozehřejeme větší množství oleje, aby byl kapr zcela ponořený v oleji a smažíme ho z obou stran dozlatova.
  6. Pokud máme větší kusy ryby, je nejlepší dát osmažené kusy kapra dopéct ještě do trouby na cca 160 °C asi na 5 minut.
  7. Před podáváním ještě pokapeme citronem.

Kartony od vajec patří do modrého kontejneru na papír. Skořápky od vajec mají své místo v kompostu, nejlépe nadrcené, aby se lépe rozložily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*