Smažený eidam

Smažený eidam je známou a oblíbenou klasikou a není snad nikdo, kdo by ho alespoň jednou v životě neochutnal. Jeho příprava je snadná a rychlá. Potřebujeme pouze pár základních surovin a pár minut času. Jak si připravit nejlepší smažený sýr doma prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Smažený eidam je známou a oblíbenou klasikou a není snad nikdo, kdo by ho alespoň jednou v životě neochutnal. Jeho příprava je snadná a rychlá. Potřebujeme pouze pár základních surovin a pár minut času. Jak si připravit nejlepší smažený sýr doma prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Pro 4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    eidam cca 400 - 500g
    mouka 150g
    strouhanka 150g
    olej 150ml na smažení, do fritézy množství oleje dle výrobce
    vejce 4 - 6ks dle velikosti
Pokyny
  1. Nakrájíme eidam na stejnoměrné kousky - ideální jsou plátky cca 1-1,5 cm silné.
  2. Do tří misek postupně nachystáme ingredience na trojobal: hladkou mouku, rozšlehané vejce a strouhanku.
  3. Sýry obalíme, vždy v tomto pořadí: mouka, vejce, strouhanka a necháme odležet cca 10 minut.
  4. Do hlubší pánve nalijeme olej, který zahřejeme na střední teplotu (cca 170°C). Můžeme použít i fritézu, pokud ji máme k dispozici, ale zde pozor na vkládání a vytahování sýru, aby se nám neporušil a nevytekl.
  5. Obalené sýry opatrně vložíme do oleje a smažíme dozlatova. Po odebrání z oleje je položíme na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
  6. Servírujeme ideálně bez prodlení.

Plastový obal od sýra vytřídíme do příslušného kontejneru na plast. Případné zbytky oleje slijeme do plastové lahve a zaneseme do kontejneru na sběr oleje. Jedlé oleje jsou k dostání v plastových nebo skleněných obalech. Prázdné nádoby vytřídíme do příslušného kontejneru (sklo nebo plast). Skořápky od vajec patří do bioodpadu, nejlépe rozdrcené na menší kousky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*