Lahodné rohlíčky

Sladké rohlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz jsou výbornou pochoutkou nejen na Vánoce, ale skvěle se hodí i mimo vánoční období. Tento univerzální recept umožní vytvořit rohlíčky, do kterých můžeme zabalit jakoukoliv oblíbenou sladkou náplň. Po upečení je stačí jemně posypat cukrem a můžeme si je naplno vychutnat.
Sladké rohlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz jsou výbornou pochoutkou nejen na Vánoce, ale skvěle se hodí i mimo vánoční období. Tento univerzální recept umožní vytvořit rohlíčky, do kterých můžeme zabalit jakoukoliv oblíbenou sladkou náplň. Po upečení je stačí jemně posypat cukrem a můžeme si je naplno vychutnat.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 plechy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 250ml plnotučné
    olej 150ml
    cukr 3lžíce krupicový
    vejce 2ks
    kvasnice 1ks
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Z droždí, lžičky krystalového cukru a teplého mléka připravíme kvásek.
  2. Do mísy dáme mouku, žloutky, cukr, prášek do pečiva, olej a špetku soli.
  3. Přidáme připravený kvásek a vypracujeme těsto. Necháme zhruba hodinu kynout.
  4. Jako náplň můžeme použít čokoládu, marmeládu, povidla, ořechy nebo mák.
  5. Těsto rozdělíme na 8 dílků, přičemž každý dílek rozválíme a nařežeme na 4 díly. Do každé části přidáme vybranou náplň.
  6. Rohlíčky potřeme rozšlehaným bílkem a necháme odstát 15 minut.
  7. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15-20 minut, dokud nejsou růžové.
  8. Ještě teplé posypeme vanilkovým cukrem.

Po vaření i pečení nás čeká úklid, a jeho nedílnou součástí je i třídění odpadu. Krabice od mléka patří mezi nápojové kartony. Kartony od vajec patří do modrého kontejneru na papír. Skořápky od vajec mají své místo v kompostu. Jsou biologicky rozložitelné a přispívají k tvorbě živné půdy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*