Kokosová mouka je skvělou variantou proto ty, kdo musí ze svého jídelníčku vyřadit lepek. A právě z této mouky jsou upečeny lahodné a vláčné domácí kokosové sušenky.
|
Kokosová mouka je skvělou variantou proto ty, kdo musí ze svého jídelníčku vyřadit lepek. A právě z této mouky jsou upečeny lahodné a vláčné domácí kokosové sušenky.
|
Pokyny
- Všechny ingredience smícháme a důkladně propracujeme.
- Máslo přidáváme vždy úplně rozpuštěné.
- Z těsta oddělujeme malé kousky, které vždy ještě prohněteme a poté z nich tvarujeme kuličky.
- Každou kuličku položíme na plech vyložený pečicím papírem, kolem dokola ji přidržíme prsty a rozmačkáme vidličkou.
- Uděláme to vždy ihned s každou kuličkou, aby bylo těsto ještě zahřáté a dobře drželo pohromadě.
- Okraje mohou lehce popraskat, ale po upečení budou sušenky hezky pevné.
- Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut. Poté je necháme na plechu zcela vychladnout.
Papírové obaly od másla, které jsou obvykle kombinací papíru a hliníkové fólie, patří do popelnice, kam vyhazujeme směsný odpad.