Mini verze slavného a oblíbeného křehkého dezertu, který chutná jako sněhová pusinka se smetanovým krémem a spoustou čerstvého ovoce. Připravte si chuťově dokonalé mini Pavlova podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Mini verze slavného a oblíbeného křehkého dezertu, který chutná jako sněhová pusinka se smetanovým krémem a spoustou čerstvého ovoce. Připravte si chuťově dokonalé mini Pavlova podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
cca 10 ks
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
Dortíky
cukr
170g
krystal
bílek
3ks
vinný ocet
1lžička
kukuřičný škrob
1lžička
Krém
smetana ke šlehání
250ml
Mascarpone
250g
džem
2lžíce
malinový
citrónová šťáva
1lžíce
ovoce
na dokončení - nejlépe maliny, jahody, borůvky
|
Pokyny
- Bílky vyšleháme téměř do tuha a postupně začneme přidávat po menších částech cukr - přitom ale bílky stále šleháme.
- Nakonec přidáme ocet a škrob a ještě krátce prošleháme. Směs musí být hustá a lesklá - když vyndáme metlu, měly by se dělat krásné "čepice".
- Vyšlehané bílky přendáme lžící do zdobicího sáčku a na plechu tvoříme kolečka o průměru cca 10 cm - začneme od středu, spodní část uděláme plnou a sáčkem stříkáme vyšší okraje, aby se do dortíků vešel krém.
- Troubu předehřejeme na 120 °C (program horkovzduch).
- Poté, co dortíky vložíme do trouby, snížíme teplotu na 100 °C a dále je pečeme 1 hodinu.
- Pavlovy necháme po upečení zcela vychladnout na plechu a opatrně je sloupneme.
- Šlehačku (dobře vychlazenou) vyšleháme do tuha, zašleháme s mascarpone, citronovou šťávou a malinovým džemem.
- Krém dáme do zdobicího sáčku a naplníme s ním dortíky.
- Nakonec je ozdobíme čerstvým ovocem.
Pokud máme smetanu v kartonovém obalu, vytřídíme prázdný obal do kontejnerů označených samolepkou nápojové kartony. Plastové obaly od smetany patří do žlutého kontejneru na plasty. Je důležité, aby byly obaly vyprázdněné od zbytků smetany.