Quinoa patří mezi oblíbené bezlepkové suroviny. Má jemně oříškovou chuť a obsahuje velké množství vlákniny. Lze z ní připravit například jednoduchý a výborný salát s feta sýrem - vyzkoušejte recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Quinoa patří mezi oblíbené bezlepkové suroviny. Má jemně oříškovou chuť a obsahuje velké množství vlákniny. Lze z ní připravit například jednoduchý a výborný salát s feta sýrem - vyzkoušejte recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Quinou uvaříme dle návodu.
- Uvařenou quinou scedíme a přendáme do mísy.
- Rajčata omyjeme a přepůlíme, špenát omyjeme a nasekáme, cibuli nakrájíme najemno a avokádo oloupeme, zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme do mísy ke quinoe.
- Na závěr dochutíme salát solí, čerstvě namletým pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Před podáváním na salát rozdrobíme fetu.
Plastové obaly, ve kterých je sýr balen, patří do kontejneru na plasty.